Punerea in siguranta a barajului Crivina
Proiectul de punere în siguranță a barajului de priza Crivina – Ogrezeni, constructie de importanta strategica in alimentarea cu apa potabila si industriala a municipiului Bucuresti, a avut ca obiectiv principal creșterea gradului de siguranță în exploatare al lucrărilor hidrotehnice, reducerea riscurilor asociate eventualelor cedări structurale și asigurarea protecției populației, a bunurilor și a mediului înconjurător din aval.
Implementarea măsurilor propuse (realizarea treptei de disipare nr. IV + rizberma mobila+ lucrari de amenajare albie aval) contribuie la readucerea acumulării în parametrii de siguranță prevăzuți de normativele tehnice în vigoare, asigurând o exploatare durabilă și predictibilă a lucrării hidrotehnice



Regulament de exploatare pentru barajul si acumularea Sacele
Etapa inițială (1971–1976)
AQUAPROIECT SA a contribuit la dezvoltarea tehnică a barajului Săcele, pus în funcțiune în 1976, asigurând alimentarea cu apă a municipiului Brașov. Ridicarea ulterioară a nivelului de retenție a optimizat capacitatea de stocare, sprijinind dezvoltarea urbană.
Supraînălțare (1994–2019)
Proiectarea și expertiza oferite de AQUAPROIECT au permis supraînălțarea barajului cu 5 metri, finalizată în 2019. Rezultatul: o capacitate sporită și o exploatare mai sigură, adaptată nevoilor actuale.
Regulament nou (2024)
În 2024, AQUAPROIECT a elaborat regulamentul de exploatare actualizat, integrând măsuri pentru protejarea zonelor din aval și pentru o operare eficientă, în condiții de siguranță.

Planuri de actiune in caz de accident la baraj Portile de Fier II
Planurile de acțiune în caz de accident la barajele din România se actualizează periodic, o dată la fiecare 10 ani, conform legislației naționale de siguranță în exploatare. Barajele Porțile de Fier I și Porțile de Fier II reprezintă cele mai importante și complexe construcții hidrotehnice din țară, având un rol strategic în gestionarea resurselor energetice, fiind administrate în cooperare transfrontalieră cu Republica Serbia.
Planul de acțiune specific pentru aceste baraje analizează în detaliu riscurile și efectele potențiale ale unui accident major care poate avea loc pe Fluviul Dunăre, evidențiind impactul devastator al undei de viitură generate și incluzând hărți de inundabilitate, modelarea exactă a propagării viiturii și măsuri detaliate de evacuare pentru fiecare localitate situată în aval și expusă riscului.


Îmbunătățirea condițiilor de funcționare in siguranța a Acumulării Leșu
Situat pe Valea Iadului, în județul Bihor, Barajul Leșu se află într-o zonă cu importanță ecologică ridicată, în interiorul siturilor Natura 2000. În acest context, lucrările desfășurate au cerut o abordare responsabilă și o expertiză solidă.
Cu o vastă experiență în lucrări hidrotehnice, AQUAPROIECT SA a elaborat și coordonat intervențiile necesare pentru creșterea siguranței barajului. Lucrările au inclus:
- Punerea la uscat și impermeabilizarea paramentului amonte cu geomembrană;
- Reparații ale măștii și terenului de fundare;
- Reabilitarea galeriilor și echipamentelor hidromecanice;
- Etanșări prin injecții și completarea sistemelor de monitorizare;
- Lucrări de protecție a mediului, precum scara de pești, insule plutitoare și menținerea debitelor ecologice.
Rezultatul: o acumulare consolidată, durabilă și sigură
Prin lucrări executate cu rigoare și sub coordonarea unei echipe cu experiență îndelungată, AQUAPROIECT SA contribuie la menținerea funcționalității și siguranței Barajului Leșu – un obiectiv strategic pentru gospodărirea resurselor de apă din zonă și pentru protecția infrastructurii din aval.
