Proiectare

Despre Noi

Istoric

1953 – S-a infiintat Institutul de Proiectare a Constructiilor Hidrotehnice (IPCH), care a preluatmajoritatea specialistilor sectorului de studii si proiectare a fostei Directii Generale a Canalului Dunare- Marea Neagra.

1959 – Institutul isi schimba denumirea in Institutul de Planuri de Amenajare si Constructii Hidrotehnice- I.P.A.C.H. Si se subordoneaza Comitetului de Stat al Apelor( C.S.A.) dezvoltand cu aceasta ocazie si activitatea de elaborare a planurilor de amenajare a bazinelor hidrografice . Proiectarea constructiilor hidrotehnice se extinde asupra barajelor si a lacurilor de acumulare. Ca un element notabil din aceasta perioada este aparitia conceptiei amenajarilor complexe a bazinelor hidrografice, conceptie adoptata si aplicata curent in proiectarea obiectivelor de investitii pentru lucrari hidrotehnice importante.

1976 – Isi schimba denumirea in Institutul de Cercetari si Proiectari pentru Gospodarirea Apelor (ICPGA), functionand in subordinea Consiliului National al Apelor(CNA).

1991 – Institutul devine societate comerciala cu numele de AQUAPROIECT. Cu aceasta ocazie isi extinde activitatile de proiectare si studii in domenii precum alimentari cu apa si canalizari, studii de impact si bilanturi de mediu, amenajarea depozitelor de deseuri etc, avand in vedere cererea de servicii tot mai diversificata a pietei din Romania si strainatate.

1999 – Aquaproiect S.A. devine societate comerciala cu capital privat integral

Apartenenta in comisii si asociatii de profil

Aquaproiect este membra fondatoare a Comisiei Nationale pentru Siguranta Barajelor si Lucrarilor Hidrotehnice (CONSIB). Totodata, este membra a numeroase comisii tehnice din Ministere precum:

  • Comisii tehnice Interstatale de pregatire si concordare a programelor si strategiilor de aparare impotriva inundatiilor in bazine hidrografice transfrontaliere, alaturi de reprezentantii Administratiei Nationale Apele Romane si ai Ministerului Mediului si Gospodariri Apelor
  • Comitetul National Roman pentru Irigatii si Drenaje
  • Asociatia Romana pentru Imbunatatiri Funciare si Constructii Rurale;
  • Partenera Global Water Partenership
  • Membra a ANHR (Asociatia Nationala a Hidroenergeticienilor din Romania) – „Aqua Nostra”. Asociatia are ca membri companii locale si internationale interesate in domeniul energetic si personalitati de marca din acest domeniu”

Prezent

AQUAPROIECT continua traditia pe care si-a bazat activitatea incepand cu 1991 si activeaza cu profesionalism, detinand capacitatea tehnica, echipamente si dotari software adecvate pentru fiecare tip de serviciu pe care il presteaza.

Incepand cu ianuare 2018, AQUAPROIECT va intampina cu aceasi daruire si o noua imagine:

AQUAPROIECT este certificata pentru toate domeniile in care isi desfasoara activitatea, prestand serviciile la standarde cat mai inalte.

AQUAPROIECT promoveaza progresul, calitatea si increderea.

De aceea ne angajam sa va fim in continuare alaturi, aducand valoare fiecarui proiect, cu o contributie pozitiva semnificativa pentru comunitate si mediu.

Daca doriti sa fiti unul dintre colaboratorii nostri, contactati-ne aici.

Înapoi